VIDEO. Antrenament la minus 70 de grade Celsius

Data actualizării: Data publicării:
rusia

Militarii Rusiei încep manevre în condiţii extreme în Arctica. Echipament militar de ultimă generaţie va fi testat acolo, după un drum de 1.000 de kilometri pe gheaţă.

Vântul atinge viteza de 30 m/s şi afară sunt minus 70°C. Pe marea Laptev sunt condiţii severe, ceea ce este perfect pentru testarea noii tehnici militare”, relatează Aleksandr Liakin - corespondent Pervîi Kanal.

Manevrele au loc într-o regiune aspră, unde vara, dacă i se poate spune aşa, sunt minus 30 de grade Celsius. Ca să reziste condiţiilor de acum, militarii au fost aprovizionaţi cu mâncare şi îmbrăcăminte specială pentru gerul arctic. Furtunile de zăpadă pot dura zile în şir, iar soarele luminează numai câteva ore. Pentru comandanţii de la Kremlin, sunt condiţiile perfecte pentru a vedea cum reacţionează vehiculele în condiţii extreme.

În timpul manevrelor din Arctica va fi testat şi un sistem care determină grosimea gheţii, măsurători esenţiale pentru a vedea dacă stratul rezistă la greutatea miilor de tone ale coloşilor militari.

Acesta este un sistem cu antenă care, cu ajutorul impulsurilor electromagnetice poate determina grosimea stratului de gheaţă iar noi putem monitoriza datele în timp real”, spune un militar.

Militarii ruşi recunosc că au emoţii: este prima dată când vehiculele militare parcurg o distanţă atât de mare pe gheaţă dus-întors.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri