VIDEO. Barack Obama i-a jignit pe puşcaşii marini

Data publicării:
obama-1

Îngândurat, Barack Obama a coborât în fugă din elicopterul care l-a adus la New York şi la fel de grăbit l-a salutat pe puşcaşul marin care îi dădea onorul, lângă scara elicopterului. A uitat însă că, în mâna cu care a executat salutul, ţinea şi paharul cu ceai.

Gestul său i-a înfuriat pe mulţi americani, mai ales că a venit la doar câteva ore după ce, Barack Obama a ţinut un discurs despre raidurile aeriene pe care armata le execută în Irak şi Siria împotiva teroriştilor din gruparea Statul Islamic. Cei mai mulţi americani i-au reproşat lui Barack Obama că este gata să trimită soldaţii la război, dar nu se oboseşte să mute paharul de ceai în cealaltă mână când salută un militar.

Regulamentul Marinei militare americane este foarte strict în ceea ce priveşte ritualul salutului. Manualul prevede printre altele, că este de preferat să nu saluţi atunci când, din diverse motive, te afli în imposibilitatea de a executa corect gestul.

Nu este prima dată când Barack Obama îi supără pe puşcaşii marini. Anul trecut, liderul de la Casa Albă a stârnit un val de critici după ce uitat să salute un militar care îi dădea onorul, tot lângă scara unui elicopter.

Imediat ce a urcat în elicopter, liderul de la Casa Albă şi-a dat seama de gafă şi a coborât să îl salute pe militar. Tot anul trecut, într-un alt incident, Barack Obama a fost criticat de opinia publică după ce, în timpul unei conferinţe, doi soldaţi au fost nevoiţi să ţină umbrelele pentru el şi pentru Recep Erdogan, pe atunci premier al Turciei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri