VIDEO. "Bestia" continuă să ameninţe Japonia

Data publicării:
japonia

Chiar dacă a scăzut în intensitate şi a ajuns la nivelul unei furtuni tropicale, meteorologii spun că taifunul continuă să fie un pericol pentru întregul arhipelag.

Taifunul Neoguri a lovit neaşteptat în vestul arhipelagului nipon, în prefectura Nagano. Din cauza precipitaţiilor abundente în oraşul Nagiso pământul a luat-o la vale pe câţiva kilometri. Potrivit autorităţilor locale, care au declanşat imediat alerta, un copil a murit, iar alţi trei oameni au fost răniţi din cauza valurilor de pământ care au măturat tot ce au prins în cale.

Taifunul a produs dezastru şi pe insula Kyushu, în sudul arhipelagului nipon. Vremea rea a afectat traficul rutier, dar şi pe cel aerian şi maritim. 90.000 de oameni au fost evacuaţi din calea vijeliei. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în mai multe zone după ce stâlpii de înaltă tensiune au fost puşi la pământ de rafalele de vânt. Iar uzinele unor mari companii precum Honda sau Mitsubishi au fost închise.

Supranumit „Bestia”, taifunul Neoguri a lovit mai întâi în Arhipelagul Okinawa, aflat în extremitatea sudica a arhipelagului nipon. Furtuna a măturat regiunea cu rafale de vânt de peste 250 de kilometri pe oră, iar autorităţile au cerut evacuarea a peste 200.000 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri