VIDEO. Canada | Flăcările au lăsat în urmă un peisaj apocaliptic

Data publicării:
canada

Femeie panicată: „Dumnezeule! O să ardă!”

Bărbat: „Iubito, o să fie bine!”

Aceasta este reacţia unei femei din Fort McMurray, care a reuşit să scape de flăcări, dar care a fost nevoită să lase toate bunurile în urmă. În această situaţie sunt mulţi dintre cei care au fost evacuaţi de urgenţă. Flăcările au lăsat în urmă un peisaj apocaliptic.

Autorităţile locale şi naţionale promit sprijin pentru sinistraţi.

Justin Trudeau, premierul Canadei: „Vreau să ştiţi că guvernul nostru şi toţi canadienii vor fi alături de voi şi vă vor susţine acum şi când va veni vremea reconstrucţiei. Vom face tot ce putem ca să ajutăm oamenii din Fort McMurray în zilele, săptămânile şi lunile următoare.

10.000 dintre persoanele care au fost evacuate din Fort McMurray şi-au găsit adăpost în nord, în tabere folosite de angajaţii unor exploatări petroliere. Proviziile au început deja să se termine dar autorităţile au promis că vor trimite avioane militare cu apă şi mâncare. De asemenea, pentru cei care au plecat spre sud cu maşinile şi au rămas fără carburant, a fost trimisă o cisternă care să-i realimenteze.

Justin Trudeau, premierul Canadei: „Răspundem continuu la situaţia schimbătoare şi la nevoile care apar”.

Alberta este cea mai importantă zonă petroliferă din Canada. Deşi instalaţiile petroliere nu sunt în calea flăcărilor, analiştii spun că producţia va fi dată peste cap. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri