VIDEO Fâşia Gaza. Cea mai sângeroasă zi de la declanşarea conflictului

Data publicării:
gaza-4

Ziua de 30 iulie a fost cea mai sângeroasă de la declanşarea ultimului conflict din Fâşia Gaza. Cel puțin 100 de palestinieni au murit, din tabăra israeliană trei militari fiind ucişi. Armistiţiul anunţat de patru ore nu a fost respectat de nici una dintre părţi.

 

Rachetele israeliene au căzut miercuri în mijlocul unei pieţe dintr-o suburbie a oraşului Gaza şi au distrus totul în jur. Televiziunile palestiniene au difuzat imagini în care puteau fi văzuți trecători care cărau răniţii şi morţii. Oficialii palestinieni spun că atacul a avut loc la scurt timp după ce armata israeliană a anunțat o pauză umanitară de patru ore în unele zone ale Fâșiei Gaza.

Practic, invadatorii israelieni nu sunt interesaţi de nici o pace, fie ea umanitară sau de altă natură. Mint şi pretind că Hamas-ul a refuzat de mai multe ori ofertele de pace. Hamas-ul a acceptat toate ofertele”, a declarat Sami Abu Zuhri, purtător de cuvânt al Hamas.

Bombardamentele israeliene au mai vizat locuinţe, dar şi o şcoală a ONU. 19 oameni au fost ucişi, iar 126 au fost răniţi în bombardamentul asupra instituţiei în care erau refugiaţi 3000 de oameni în momentul în care au început să cadă obuzele.

Secretarul general al ONU a transmis că un astfel de atac trebuie blamat şi nu poate fi justificat.

Pe lângă raidurile aeriene, armata israeliană desfăşoară şi operaţiuni la sol care vizează tuneluri folosite de gruparea Hamas pentru a se infiltra pe teritoriul israelian.

De la începerea ostilităţilor, civilii sunt cei care plătesc. Cartiere întregi din Fâşia Gaza au fost rase de pe faţa pământului, aşa cum demonstrează o înregistrare video dată publicităţii de un post de televiziune arab. Şapte explozii puternice produse într-o sigură oră au transformat locul într-o ruină.

În aceste condiţii, mişcarea palestiniană Hamas avertizează că nu va mai încheia nici un armistiţiu cu Israelul.

Avertisment: Imagini cu puternic impact emoţional

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri