VIDEO. Femeia bolnavă de cancer în fază terminală, care şi-a planificat moartea, s-a sinucis

Data publicării:
sunucisa sua 1

Brittany Maynard (foto), care suferea de o formă foarte agresivă de cancer la creier, şi-a anunţat intenţia într-o înregistrare video postată pe site-ul thebrittanyfund.org care a făcut înconjurul lumii, reamintește Mediafax.

Înregistrarea a fost accesată, până luni, de 9,5 milioane de ori pe YouTube.

"La revedere tuturor prietenilor mei dragi şi familiei mele, pe care o iubesc. Astăzi este ziua pe care am ales-o să mor cu demnitate, având în vedere boala mea în fază terminală, acest teribil cancer de creier care mi-a luat multe", a scris ea, într-un mesaj redifuzat masiv pe reţele de socializare.

Sean Crowley, un purtător de cuvânt al Asociaţiei Compassion and Choices, care militează pentru dreptul la eutanasie, a declarat că tânăra a decedat la domiciliu.

"Brittany a murit, dar dragostea ei faţă de viaţă şi natură, pasiunea şi spiritul ei supravieţuiesc", a adăugat Barbara Lee Coombs, preşedinta organizaţiei care a susţinut-o pe Maynard.

La începutul anului, tânăra, care tocmai se căsătorise, a aflat că mai avea de trăit doar şase luni şi că agonia sa va fi foarte dureroasă.

Ea s-a mutat din California în Oregon, "unul dintre cele cinci state americane care a legalizat dreptul de a muri în demnitate", alături de Montana, Vermont, statul Washington şi New Mexico, potrivit paginii tinerei.

Astfel, un medic i-a prescris în mod legal medicamentele de care avea nevoie pentru a-şi pune capăt zilelor aşa cum voia, în camera ei, înconjurată de apropiaţi.

Povestea ei a făcut înconjurul lumii. Săptămâna trecută Brittany Maynard a apărut pe coperta revistei americane People.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri