VIDEO. Furtună de zăpadă de proporţii în SUA

Data publicării:
furtuna sua

Zeci de mii de şoferi din centrul şi nord-estul Statelor Unite şi-au făcut cu greu loc printre troiene. Peste neaua deja aşternută de la furtuna de săptămâna trecută au mai venit încă 30 de centimetri de zăpadă.

Boston e unul din oraşele cele mai afectate de noua furtună. Autorităţile au declarat stare de urgenţă, şcolile şi universităţile şi-au suspendat cursurile, iar zeci de drumuri au fost închise.

„Avertizarea de furtună de zăpadă este în vigoare în Boston. În fiecare oră se aştern între 2,5 şi 7 centimetri de nea. Această furtună va aduce 30 de centimetri de zăpadă, peste cei deja 63 de centimetri existenţi, şcolile sunt închise, oamenii sunt rugaţi să folosească transportul în comun”, transmite Michelle Miller, corespondent CBS.

Un pic mai jos de Boston, la New York, sunt aşteptate de asemenea noi cantități însemnate de zăpadă.

De data aceasta, primarul New York-ului a decis să nu mai închidă oraşul, dar a mobilizat toate utilajele de deszăpezire. Noua furtună de zăpadă a afectat deja serios mai multe oraşe din centrul Statelor Unite.

În Chicago, în doar o zi s-au aşternut 40 de centimetri de zăpadă, un record pentru luna februarie. Tot aici, vremea nefavorabilă a dus la producerea unui accident în lanţ, cu nu mai puţin de 40 de maşini implicate. Coliziunea s-a soldat cu rănirea mai multor persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri