VIDEO. Imagini cutremurătoare dintr-un spital din Liberia: "Sunt atât de mulţi pacienţi care agonizează, urlă de durere"

Data publicării:
spital ebola

Imaginile cutremurătoare au fost filmate pentru postul CNN în interiorul unui spital din capitala liberiană Monrovia. Bolnavii zac pe saltele improvizate, iar agonia lor nu pare să-i impresioneze decât pe medicii care au avut curajul să se implice în lupta împotriva virusului mortal.

„Viaţa este dură, după care mori. Ce altceva putem face? Dacă noi nu ne îngrijim de bolnavi, cine o va face pentru noi? Trebuie să ne asumăm riscul şi să ne îngrijim de pacienţii noştri, pentru că altfel ţara noastră va fi ştearsă de pe faţa pământului”, spune Soka Moses, medic liberian.

Cele mai multe cazuri sunt lipsite de speranţă. Când şi când mai apare câte un caz fericit de vindecare, iar medicii reiau lupta de la capăt, cu noi speranţe.

„Sunt atât de mulţi pacienţi care agonizează, care urlă de durere. Ei mor, iar uneori nu putem face nimic altceva decât să-i vedem cum mor. Te rogi pentru ei şi faci puţinul pe care îl poţi face, apoi speri că ceva miraculos se va întâmpla”, adaugă medicul.

Între timp, medicii madrileni care o îngrijesc pe infirmiera spaniolă susţin că aceasta s-ar fi vindecat de Ebola, la 20 de zile după anunţul infectării ei. Soţul Teresei Romero a dat publicităţii o înregistrare emoţionantă.

„Sunt fericit pentru că Teresa a învins boala. Am ales să îmi petrec ultimele zile singur pentru a mă concentra pe vindecarea Teresei. De azi înainte am de gând să lupt până la ultima picătură de sânge pentru a-i apăra onoarea şi demnitatea”, este mesajul acestuia.

O rază de speranţă vine şi din Canada, care a anunţat că va trimite spre testare, la Geneva, peste o mie de doze dintr-un vaccin experimental anti-Ebola.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri