VIDEO. Încă o victimă a scărilor rulante din China

Data publicării:
ires-1

Un om de serviciu a fost prins de scara rulantă unui mall din Shanghai şi a fost salvat în ultimul moment. Doctorii i-au amputat un picior. A fost cel de al treilea accident în doar patru săptămâni.

„Lucrez în apropiere şi obişnuiam să mă plimb pe aici după ce mâncam de prânz. Am fost speriată după ce s-a produs acest incident. Acum voi merge mai rar. Trei incidente cu scările rulante într-o singură lună au răspândit panică”, spune o tânără.

Luna trecută, o femeie a murit într-un mall, după ce o parte a scarei rulante s-a surpat. Ea a reuşit în ultimul moment să-şi salveze fiul.

Tot luna trecută, un băieţel de un an a rămas fără mâna stângă după ce i-a fost prinsă de scara rulantă într-un centru comercial.

Toate aceste incidente au provocat panică, iar oamenilor le este acum teamă să mai folosească scările rulante. Iar, dacă le folosesc, recurg la tot felul de metode pentru a afla dacă sunt sigure. Unii păşesc cu teamă şi verifică pas cu pas dacă sunt solide, alţii merg pe marginea lor sau chiar sar atunci când scara ajunge la etaj. Sunt şi cazuri când oamenii încearcă stabilitatea scărilor cu umbrela.

Autorităţile chineze au promis că vor ordona verificarea scărilor rulante, dar întârzie să pună în practică promisiunea. Presa scrie că zeci de persoane au fost rănite în incidente produse din cauza scărilor rulante, în primele şase luni ale anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri