VIDEO. Premierul sârb, lovit în cap cu o piatră în timpul ceremoniei de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica

Data publicării:
Aleksandar Vucic getty images 11.07

 

Premierul sârb a părăsit în fugă cimitirul memorial, înconjurat de agenții serviciului său de pază, potrivit jurnaliștilor AFP, citaţi de Agerpres.

Potrivit agenției Tanjug, care citează corespondenți de la fața locului, Vucic a fost atins la cap de una dintre pietrele aruncate și ochelarii i-au fost sparți.

Aleksandar Vucic a depus o floare în fața unui monument pe care se află numele a celor peste 6.200 de victime identificate și înmormântate în cimitirul memorial, când mulțimea a început să scandeze "Allah Akbar" (Dumnezeu e mare) și să arunce cu pietre în direcția lui.

Jurnaliștii AFP de la fața locului susțin că agenții din serviciul de pază al premierului sârb au fost loviți cu pietre aruncate din mulțime. Înconjurat de agenții de pază, Vucic a reușit să părăsească memorialul și să se îndepărteze în direcția mai multor automobile din zonă, în timp ce organizatorii lansau apeluri la calm prin portavoci.

În acel moment un imam a început o rugăciune și majoritatea participanților și-au îndreptat atenția spre ceremonia religioasă după care 136 de victime ale masacrului recent identificate urmau să fie îngropate.

Potrivit AFP, Vucic a mai fost huiduit pentru scurt timp și când a intrat într-un hangar unde membri ai delegației internaționale semnau cartea de condoleanțe. Vineri, ministrul sârb de interne a avertizat asupra riscurilor pentru securitatea premierului sârb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri