VIDEO. Prietena lui Boris Nemțov, primul interviu 

Data publicării:
PRIEN

Iubita lui Boris Nemţov, Anna Duriţkaia, era împreună cu politicianul în momentul în care acesta a fost ucis, vineri seara, pe un pod din apropierea Kremlinului.

Tânăra spune că a fost chestionată întreaga noapte, dar nu i-a putut ajuta prea mult pe anchetatori pentru că totul s-a întâmplat atât de repede încât nu îşi aduce aminte mare lucru. Tot ce a reţinut este că asasinul a venit din spatele lor, a tras mai multe focuri de armă, iar apoi a fugit.

„Când m-am întors, am văzut o maşină deschisă la culoare, dar nu am reuşit să văd nici marca maşinii, nici numerele de înmatriculare”, a spus Anna Duriţkaia, iubita lui Boris Nemţov.

În primul interviu pe care l-a acordat unei televiziuni ruse, Anna Duriţkaia mărturiseşte că este încă în stare de şoc şi nu reuşeşte să-şi scoată din minte clipele prin care a trecut în momentul asasinării prietenului ei.

Spune că ar vrea să se întoarcă în Ucraina, la familie, dar autorităţile ruse nu îi permit să iasă din ţară. Potrivit avocatului tinerei, decizia ar fi fost explicată ca o măsură de protejare a Annei Duriţkaia.

„Timp de trei zile am fost dusă sub pază şi în maşinile poliţiei la procuratură pentru a fi interogată. Nu îmi explică dacă voi fi lăsată să plec şi care este motivul pentru care mă ţin acum aici. Vreau să merg să îmi văd mama care este foarte bolnavă şi într-o stare psihologică foarte dificilă”, a declarat Anna Duriţkaia.

Mama tinerei spune că se teme pentru viaţa Annei şi i-a cerut preşedintelui Ucrainei să intervină pentru a-i aduce fiica acasă.

În privinţa circumstanţelor în care s-a petrecut asasinatul, noi informaţii au apărut în presa ostilă Kremlinului. Potrivit jurnaliştilor de la Kommersant, multe dintre camerele de supraveghere din zonă nu funcţionau, inclusiv cele aflate pe podul unde s-a petrecut crima.

Ele ar fi fost dezactivate pentru reparaţii. Autoritățile au dezmințit informația. Chiar și așa, singurele înregistrări pe care le are poliţia sunt neclare. Momentul asasinatului a fost surprins, de la mare distanță, de o cameră a unui post de televiziune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri