Un adolescent român are 2,30 metri la 15 ani

Data actualizării: Data publicării:
adolescent roman inalt

Într-o bună zi, Robert Bobroczky, un adolescent de origine română, visează să joace în NBA. Și are toate șansele, pentru că la cei numai 15 ani ai săi are deja 2,30 metri, scrie site-ul belgian 7sur7.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Presa străină a mai scris despre Robert, când, la 13 ani, băiatul măsura deja 2,26 metri. Și chiar dacă pare incredibil, adolescentul e încă în creștere. Într-un an, a crescut 4 centimetri. 

În prezent (noiembrie 2015), Robert Bobroczky joacă la o echipă italiană de baschet din Italia, Stella Azzurra di Roma. Pe teren, își depășește adversarii cu aproape 50 de centimetri. E aproape imposibil să asiguri apărarea în fața acestui gigant. Cei din NBA îi urmăresc cu atenție evoluția.

Nu se știe dacă Robert Bobroczky va face o mare carieră în baschet. Dacă va ajunge într-o bună zi în NBA, ar putea depăși jucători precum Ghiță Mureșan și Manute Bol, care măsurau 2,31 metri. Fiul lui Manute Bol atinsese, la 14 ani, „numai” 2,03 metri.

În orice caz, precocitatea lui Robert Bobroczky este tulburătoare. Într-un an, de la 12 la 13 ani, a crescut zece centimetri. Curtat de cluburi precum Real Madrid și FC Barcelona, adolescentul român a urmat sfaturile părinților lui – un fost baschetbalist și o fostă handbalistă – și a ales să joace la Stella Azzura din Roma.

La vârsta de 8 ani, Robert măsura 1,88 metri, iar la 12 ani deja îl depășise în înălțime pe tatăl său, Zsigmond Bobroczkyi, fost jucător de baschet în România, cu înălțimea de 2,18 metri. Mama sa, Brunhilde, are 1,86 metri și este fostă jucătoare de volei și handbal.  Robert a fost subiectul mai multor studii medicale aproape toată viața lui, însă opinia prevalentă a cercetătorilor este că înălțimea lui neobișnuită este rezultatul geneticii, și nu e urmarea unei anomalii hormonale.

Robert, care dă impresia unei fragilități, are o dietă bogată în proteine, care să-i asigure energia de care are nevoie, și face o pregătire fizică specială, pentru întărirea mușchilor. Băiatul este însă foarte inteligent și vorbește fluent trei limbi - română, italiană, engleză. Știe însă și maghiară și cunoaște și spaniola și sârba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Cum ar arăta Delia dacă ar fi bărbat. Artista s-a jucat cu inteligența artificială și a creat isterie în...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Halle Berry, mărturisiri despre problemele cu care s-a confruntat: „Medicul mi-a spus că e cel mai rău caz pe...