VIDEO. Un australian a supraviețuit șase zile în deșert, mâncând furnici

Data publicării:
supravietuitor

Reginald Foggerdy, supravieţuitor în deşert: „Mă simt bine acum, da”.

Arlyn Foggerdy, soția sa: „Eşti în regulă?”

Reginald Foggerdy: „Nu încă”.

Sunt primele cuvinte adresate familiei de Reginald Foggerdy, la câteva ore după ce a fost găsit deshidratat şi slăbit în deşert şi dus la spital. Un pic dacă ar mai fi întârziat salvatorii, soarta bărbatului ar fi fost tragică.

Andy Greatwood, poliţist: „Începuse să delireze, dar i-am administrat primul ajutor şi l-am rehidratat”.

Reginald Foggerdy s-a rătăcit în deşert săptămâna trecută în timpul unei partide de vânătoare. Familia a alertat autorităţile pentru că nu a mai primit niciun semn de viaţă de la bărbat. Imediat, mai multe echipe şi elicoptere au plecat în căutarea sexagenarului. A fost găsit după 148 de ore petrecute în pustietate, la 15 kilometri depărtare de locul unde îşi instalase tabăra.

Christine Ogden, sora lui Reginald Foggerdy: „Nu a dorit să renunţe. S-a autosugestionat şi s-a ajutat singur şi a reuşit”.

Arlyn Foggerdy, soţia lui Reginald Foggerdy: „Cum poţi supravieţui timp de şase zile fără apă şi hrană? Este un miracol”.

Supravieţuirea bărbatului este chiar un miracol în condiţiile în care avea doar hainele de el. Nicio picătură de apă, niciun gram de mâncare. Luase însă cursuri de supravieţuire.

Jonathan Carapetis, doctor: „Corpul uman are o capacitate uimitoare de a supravieţui. Avem depozite de grăsime şi alţi nutrienţi. Rinichii vor reţine fluidele şi se vor asigura că orice picătură de lichid este economisită”.

Australianul care a supravieţuit 148 de ore în deşert va mai rămâne câteva zile la spital, dar medicii spun că ce e mai rău a trecut.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri