VIDEO. Val de frig în ţările calde

Data publicării:
japan

În sudul Japoniei au fost minus 4 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din ultimii 55 de ani. Meteorologii au emis şi alerte de zăpadă, primele în această regiune din 1983 încoace. Zeci de curse aeriene au fost anulate, iar trenurile nipone, binecunoscute pentru punctualitate, au avut mari întârzieri.

În multe zone din Vietnam, temperaturile au scăzut şi cu 20 de grade Celsius faţă de valorile obişnuite pentru ianuarie. Au fost minus patru grade Celsius, o problemă nu doar pentru localnici. Fermierii se tem că le mor animalele de frig.

Tot în Vietnam, zeci de turişti au rămas blocaţi în oraşul Sa Pa, unul dintre cele mai importante obiective din acestă ţară.

Şi în Taiwan, un val neobişnuit de frig şi zăpadă a lovit mai multe regiuni. Zeci de oameni au murit din cauza hipotermiei sau problemelor cardiovasculare provocate de scăderea temperaturii. Autorităţile au sfătuit locutorii în special vârstnicii să stea în casă până se mai încălzeşte.

La Hong Kong s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ultimii 60 de ani, 3 grade Celsius. Autorităţile au închis şcolile şi au deschis 17 adăposturi unde oferă mâncare caldă şi încălzire celor care suferă.

Valul de frig va afecta sud-estul Asiei până miercuri, spun meteorologii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri