Violențe în Saint Louis, Statele Unite, după ce un alt tânăr de culoare a fost ucis de polițiști

Data publicării:
549a889d825a1.image

Lucrurile au degenerat rapid, iar manifestanţii au început să arunce cu petarde în forţele de ordine, care au izolat locul incidentului. Autorităţile locale spun că mai mulţi protestatari au încercat să incendieze o maşină a poliţiei şi un magazin din apropiere.

Potrivit oficialilor americani, un echipaj de poliţie a fost chemat la benzinărie în urma unui apel care reclama un furt.

Tânărul de culoare ar fi scos un pistol şi i-ar fi ameninţat pe ofiţeri, care au deschis focul şi l-au împuşcat mortal.

Incidentul a avut loc nu departe de localitatea Ferguson, unde în urmă cu cinci luni un alt tânăr de culoare a fost împuşcat mortal de un poliţist alb. Faptul că autorităţile judiciare au decis să nu deschidă o anchetă penală împotriva poliţistului a dus la ample proteste de stradă în Statele Unite.

În urmă cu două zile, doi poliţişti aflaţi în misiune au fost împuşcaţi mortal de un bărbat de culoare. Atacatorul a venit la New York dintr-un alt oraş, aflat la 300 de kilometri depărtare, după ce şi-a împuşcat iubita. Bărbatul s-ar fi lăudat şi pe reţelele de socializare că urmează că omoare poliţişti.

Atacatorul făcea parte dintr-o grupare care a amenintat că va ucide poliţişti din New York, ca răzbunare pentru decesele lui Eric Garner şi Michael Brown, doi bărbaţi de culoare care au murit în urma unor altercaţii cu forţele de ordine. 

Citiți și: Noi proteste în SUA. Mii de oameni au demonstrat împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei

Zeci de mii de oameni au protestat în ultimele luni în Statele Unite, dar şi în lume, faţă de deciziile justiţiei americane de a nu începe urmărea penală în cazul poliţiştilor care au ucis doi bărbaţi de culoare, în Ferguson, respectiv New York. Oamenii au condamnat brutalitatea poliţiei şi au cerut egalitate în faţa legii, indiferent de culoarea pielii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri