VIRUSUL EBOLA. Barack Obama a autorizat trimiterea de rezervişti în Africa de Vest

Data publicării:
pliante despre ebola
Pliante despre Ebola. FOTO: Getty Images

Pliant răspândit în Liberia, Africa de Vest. Foto: Guliver/GettyImages 

Barack Obama a autorizat mobilizarea de rezervişti pentru operaţiuni de ajutor umanitar „în legătură cu epidemia de Ebola din Africa de Vest”, potrivit unui decret făcut public de Casa Albă.

Președintele american a anunţat în urmă cu o lună trimiterea a 3.000 de militari americani în această regiune pentru a lupta împotriva virusului care s-a soldat cu aproape 4.500 de morţi, în special în Liberia, Sierra Leone şi Guineea. Pentagonul a precizat că numărul militarilor mobilizaţi ar putea urca până la 4.000, în funcţie de evoluţia situaţiei pe teren.

În ianuarie 2010, Obama a ordonat mobilizarea de rezervişti pentru a participa la misiuni umanitare în Haiti, după producerea unui seism care a provocat moartea a peste 250.000 de persoane.

Miercuri, Obama a îndemnat din nou comunitatea internaţională să acţioneze mai mult în cele trei ţări din Africa de Vest în care virusul face ravagii. În cursul unei videoconferinţe, el i-a îndemnat pe omologii săi francez, italian, englez şi german să facă un efort "mai important" pentru a stopa răspândirea virusului Ebola.

Citiți și
Barack Obama a îmbrăţişat şi a pupat două asistente medicale care au tratat bolnavi de Ebola
Stare de alertă în Spania. Patru suspiciuni de Ebola într-o singură zi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri