Vizită-maraton pentru preşedintele rus. Vladimir Putin a întârziat o oră la întâlnirea cu Papa Francisc

Data publicării:
PUTIN

Liderul de la Kremlin a întârziat o oră la întâlnirea cu Suveranul Pontif. În timpul discuţiilor ce au durat 50 de minute, Papa Francisc l-a îndemnat pe preşedintele rus Vladimir Putin să facă un efort sincer pentru instalarea păcii în estul Ucrainei, dezbinată de conflictele armate între Kiev şi separatiştii proruşi.

Un alt subiect important discutat de cei doi a fost apărarea creştinilor din Orientul Mijlociu, în contextul expansiunii grupării teroriste Statul Islamic, ce îi ameninţă cu moartea pe cei de altă religie dacă nu se convertesc la Islam. După discuţii, preşedintele de la Kremlin i-a oferit Sfântului Părinte un tablou brodat cu Biserica Mântuitorului.

În schimb, Suveranul Pontif i-a oferit lui Vladimir Putin medalia "Îngerul Păcii". Aceasta are puterea de a crea o solidaritate între populaţii, a precizat Papa Francisc. Agenda preşedintelui rus a fost încărcată ieri, întrucât s-a întâlnit şi cu premierul italian Matteo Renzi. Implementarea acordului semnat la Minsk este cheia rezolvării crizei ucrainene, au conchis cei doi.

Dacă Acordul de la Minsk ar fi respectat şi, aşa cum preşedintele Putin ar sublinia, înţeleg eu, este respectat în întregime, adică toate punctele sale sunt respectate, este steaua călăuzitoare şi punctul de referinţă pentru tot”, a declarat Matteo Renzi, prim-ministrul italian. 

Întrebat care e relaţia Rusiei cu G7, grupul celor mai mari puteri economice ale lumii, ce s-a întâlnit de trei ori în absenţa Moscovei, preşedintele Vladimir Putin a dat un răspuns ferm.

Cu privire la relaţia noastră cu G7, nu avem nicio relaţie cu acest grup”, a declarat Vladimir Putin. Vizita liderului de la Moscova are loc cu două săptămâni înainte ca Uniunea Europeană să ia o decizie cu privire la prelungirea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri