Vladimir Putin a ordonat începerea retragerii forțelor ruse din Siria

Data publicării:
Putin, Hollande, Merkel And Poroshenko Meet Over Ukraine Peace Plan
Foto: Guliver/Getty Images

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat începerea retragerii forțelor ruse din Siria. Putin a mers astăzi într-o vizită neanunțată la baza aeriană rusă de la Hmeimim, relatează agențiile de presă internaționale preluate de Agerpres.

Putin, Hollande, Merkel And Poroshenko Meet Over Ukraine Peace Plan
Foto: Guliver / GettyImages

Vladimir Putin, care miercurea trecută a anunțat înfrângerea totală a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria pe ambele maluri ale fluviului Eufrat, a fost întâmpinat la Hmeimim de liderul sirian Bashar Al-Assad.

"În aproape doi ani, forțele armate ruse, în colaborare cu armata siriană, i-au distrus în mare parte pe teroriștii internaționali. În consecință, am luat decizia de a trimite înapoi în Rusia cea mai mare parte a contingentului militar rus desfășurat în Siria", a spus Putin, citat de Interfax.

La vizita de la Hmeimim au asistat de asemenea ministrul rus al apărării Serghei Șoigu și comandantul forțelor ruse din Siria, Serghei Surovikin.

Joia trecută, Ministerul rus al Apărării a afirmat că misiunea armatei ruse în Siria s-a încheiat și teritoriul sirian este 'eliberat în totalitate' de luptătorii grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Rusia a anunțat deja pe 21 noiembrie sfârșitul 'fazei active a operațiunii militare' în Siria, unde armata rusă a intervenit în sprijinul regimului Bashar al-Assad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri