Vladimir Putin: Nimeni nu trebuie să aibă iluzia superiorităţii militare comparativ cu Rusia

Data publicării:
vlad putin - kremlin-2.ru

Afirmaţiile lui Vladimir Putin vin după ce ministrul britanic al apărării a spus că Rusia ar încerca să destabilizeze ţările baltice. FOTO: kremlin.ru

"Nimeni nu trebuie să aibă iluzia că poate obţine superioritate militară comparativ cu Rusia", a spus Vladimir Putin. "Nimeni nu poate exercita presiuni asupra Rusiei. Vom avea mereu reacţii adecvate la astfel de aventuri", a completat preşedintele rus.

Afirmaţiile lui Vladimir Putin par a fi o reacţie la declaraţiile ministrului britanic al Apărării, Michael Fallon, care a atras atenţia joi că există riscul ca Rusia să încerce să destabilizeze ţările baltice.

"Sunt îngrijorat în legătură cu acţiunile (preşedintelui rus, n.r.) Vladimir Putin. Sunt preocupat de presiunile asupra ţărilor baltice, de modul în care testează capacităţile NATO", a spus Fallon. Oficialul britanic a subliniat că Alianţa Nord Atlantică trebuie să fie pregătită pentru o agresiune din partea Rusiei "indiferent ce formă va lua aceasta". La rândul său, ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevicius, a avertizat că Rusia reprezintă o ameninţare pentru Republica Moldova şi pentru statele baltice.

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat în ianuarie construirea a două cartiere generale regionale, în România şi Polonia, şi înfiinţarea unor centre de comandă ale Forţei de reacţie rapidă în România, Polonia, Bulgaria, Lituania, Letonia şi Estonia. Forţa de reacţie rapidă, creată pe fondul acţiunilor Rusiei în Ucraina, va avea 5.000 de militari şi o capacitate de intervenţie în cel mult 48 de ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri