Vladimir Putin recunoaşte că a trimis agenţi în Crimeea înaintea anexării la Federaţie

Data publicării:
crimeea

 

Preşedintele rus a ţinut, însă, să precizeze că era nevoie de prezenţa acestor oameni în Crimeea, pentru a asigura buna desfăşurare a referendumului şi pentru a apăra interesele cetăţenilor ruşi care trăiesc acolo.

Desigur, am avut propriii militari acolo. Au avut un comportament corect şi în acelaşi timp, decisiv şi profesional, pentru a asigura organizarea unui referendum corect şi a-i ajuta pe locuitorii Crimeei să-şi exprime voinţa. Fără prezenţa acestor militari, acest lucru ar fi fost imposibil. Doar în Crimeea, ucrainenii dispuneau de peste 20.000 de militari.

Dacă nu făceam nimic, după o vreme, ar fi folosit aceleaşi argumente şi ar fi atras Ucraina în NATO şi ne-ar fi spus că nu e treaba noastră. Şi apoi navele NATO ar fi ajuns în oraşe-port unde se află forţe militare ale Rusiei”, a declarat Vladimir Putin.

Rusia a alipit Peninsula Crimeea, parte a teritoriului ucrainean, pe 18 martie. Demersul a fost vehement criticat de comunitatea internaţională, care nu recunoaşte anexarea peninsulei.

Pentru această dezbatere televizată şi transmisă în direct de la Moscova, Vladimir Putin a primit de la ruşi două milioane de întrebări.

Anul trecut, dialogul cu cetăţenii a durat aproape cinci ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri