Vladimir Putin se pregătește pentru lovituri aeriene în Siria, dacă nu ajunge la un acord cu SUA

Data publicării:
barack obama vladimir putin-1

 

Foto: Kremlin.ru 

Rusia și-a sporit prezența militară în interiorul Siriei și aprovizionarea cu arme a armatei siriene, intensificându-și sprijinul acordat vechiului aliat, președintele Bashar al-Assad, în timp ce țările occidentale care i se opun lui Assad avertizează asupra destabilizării în continuare a regiunii.

O sursă diplomatică rusă a declarat miercuri că Moscova vede o șansă sporită să ajungă la un acord internațional asupra luptei împotriva terorismului în Siria și să se pună capăt crizei ce a intrat în al cincilea an.

Bloomberg a relatat că cursul de acțiune preferat de Putin este ca guvernul SUA și aliații lui să fie de acord să-și coordoneze campania împotriva militanților Statului Islamic cu Rusia, Iranul și armata siriană. Compania media citează o persoană apropiată Kremlinului și un consilier al Ministerului Apărării de la Moscova.

Bloomberg mai citează o a treia persoană care declară că propunerea lui Putin constă într-o acțiune militară comună însoțită de o tranziție politică, în timp ce plecarea lui Assad este o cerere cheie a Statelor Unite. Rusia a comunicat propunerea Statelor Unite, potrivit serviciului de știri Bloomberg.

O altă sursă a declarat însă că Putin se simte frustrat din cauza reticenței SUA de a răspunde și este gata să acționeze singur în Siria dacă este necesar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri