Vreme extremă în lume. Milioane de oameni sunt afectaţi

Data publicării:
vreme extrema

 În China, o mie cinci sute de oameni au avut nevoie de echipele de intervenţie după ce au fost surprinşi de taifun pe mare. Salvatorii s-au chinuit minute în şir să îi aducă la mal. 

Şi transportul pe calea aerului sau cu trenul a avut de suferit. Mii de oameni au stat ore în şir aeroporturi şi gări după ce sute de curse aeriane şi trenuri au fost suspendate. În unele regiuni, strazile sunt impracticabile, iar oamenii folosesc bărcile ca să se deplaseze. 

Mai multe echipe de intervenţie au fost mobilizate pentru a salva localnicii blocaţi de ape în propriile case sau maşini. Acesta este cel de-al 15-lea taifun care a lovit China în acest an. Situaţia este dramatică şi pe ţărmul american al Pacificului din cauza uraganului Odile. 

Aproximativ 26.000 de turişti disperaţi încearcă să plece cât mai repede din peninsula mexicană Baja California, unde uraganul Odile a distrus totul în cale. Uraganul a aruncat în haos staţiunea Cabo San Lucas. Geamurile caselor au fost sparte, acoperişurile luate de vânt, iar străzile inundate. Hotelurile de lux au devenit ţinta hoţilor. 

Armata mexicană a început evacuările, iar printre primii care au părăsit peninsula Baja California au fost membrii echipei de tineret a Braziliei la baschet care se aflau în turneu în Cabo San Lucas. 

Au fost distrugeri peste tot. Nu am avut curent electric, apă, infrastructură. Dar suntem bine şi îi mulţumim armatei. Suntem fericiţi pentru că putem să ne întoarcem acasă”, a spus antrenorul brazilian Charles Trevinsonn. 

Odile a fost retrogradat la stadiul de furtună tropicală şi se îndreaptă acum spre sud-vestul Statelor Unite. Sezonul uraganelor se încheie la sfârşitul lunii noiembrie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri