Vreme extremă în Statele Unite

Data publicării:
sua

Trei oameni au fost răniţi într-un oraş din statul Alabama, după ce cartierul lor a fost lovit de o tornadă, un fenomen meteo foarte rar în timpul iernii. Furtuna a distrus mai multe locuinţe şi maşini, iar numeroşi copaci au fost smulşi din rădăcini. Alimentarea cu curent electric a fost întreruptă.

„Mi-am luat fiul şi i-am zis să mergem. Dar până am terminat de vorbit şi am ieşit pe hol, vântul a distrus jumătate de casă. A spart geamurile din spate, din faţă, a doborât un perete întreg”, povestește o femeie.

În alte părţi din Alabama au fost inundaţii puternice, din cauza ploilor căzute chiar în ziua de Crăciun. Guvernatorul statului a fost nevoit să declare starea de urgenţă.

La New York şi Washington, temperaturile au fost în jur de 20 de grade

În schimb, în estul Stetelor Unite a fost vreme de primăvară. Oamenii au ieşit în parcuri, s-au dus la golf şi au patinat îmbrăcaţi în tricouri. Chiar şi în capitala Washington a fost foarte cald pentru această perioadă.

„Este minunat că vremea este atât de bună şi că ne putem bucura de bradul de Crăciun”, spune o femeie.

Crăciun cu zăpadă, doar în vestul SUA

Doar americanii de pe coasta de Vest au avut parte de un Crăciun cu zăpadă. Într-o staţiune montană din apropiere de Las Vegas, pârtiile au fost arhipline. Meteorologii avertizează că în alte state, precum Colorado, ninsorile abundente vor cauza probleme în următoarea perioadă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri