Vremea în Europa: Inundaţii în Anglia şi temperaturi de primăvară în Germania

Data publicării:
GettyImages-inundatii marea britanie-1

Un pod de piatră din secolul 18 din oraşul Tadcaster din nordul Angliei s-a prăbuşit seara trecută din cauza inundaţiilor. De asemenea, au fost rupte şi mai multe conducte de gaz. Soldaţii au fost trimişi să evacueze locuitorii din apropiere, de teama unei posibile explozii.

Autorităţile britanice spun că a crescut foarte mult numărul de furturi din casele afectate de inundaţii, lăsate nesupravegheate după ce locatarii au fost evacuaţi. În apropiere de Manchester, mai mulţi motociclişti au găsit o soluţie pentru această problemă: au început să patruleze de străzi ca să prevină jafurile

La început, oamenii erau un pic intimidaţi de noi, dar când le-am spus cine suntem şi ce vrem să facem, ne-au acceptat repede,” povesteşte un motociclist.

În schimb, în Germania, iarna pare foarte îndepărtată. La Frankfurt, copacii au început să înmugurească, Soarele strălucea, iar temperaturile erau ca de primăvară.

Meteorologii germani spun că abia de anul nou vremea va reveni la normal. 2015 a fost declarat cel mai cald an de la începutul măsurătorilor, adică din ultimul secol.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri