Zeci de arestări, după un protest din Venezuela

Data publicării:
protest_venezuela_captura

Zeci de oameni au fost arestaţi la Caracas, în urma unor ciocniri cu forţele de ordine. Peste un milion de venezueleni au ieşit în stradă să ceară organizarea cât mai rapidă a unui referendum pentru demiterea preşedintelui Nicolas Maduro. Sunt cifrele anunţate de opoziţie şi neconfirmate din surse independente. De altfel, autorităţile venezuelene au expulzat corespondenţii mai multor instituţii de presă străine.

 

Grupuri de tineri mascaţi au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle incendiare, la finalul manifestaţiei opoziţiei. Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene, iar zeci de protestatari au fost arestaţi. În 2014, 43 de oameni şi-au pierdut viaţa în proteste antiguvernamentale violente.

Mai devreme, între 950.000 şi 1,1 milioane de persoane manifestaseră la Caracas la apelul opoziţiei. Rivalii preşedintelui Nicolas Maduro cer organizarea unui referendum pentru demiterea acestuia în 2016, dar autorităţile electorale au anunţat un calendar care face imposibil acest lucru. "Ne e foame", au scandat manifestanţii, căci 80% din produsele de primă necesitate lipsesc din magazine de luni bune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri