Zeci de tornade au lovit SUA. Șase persoane au murit, numeroase locuințe au fost devastate

Data publicării:
tornade

Vaietul sirenelor a răsunat ore în șir în centrul şi vestul Americii, pentru a-i avertiza pe localnici să se pună la adăpost din calea vijeliei. Chiar şi prezentatorii unui post TV din Illinois au ieşit din emisie, nu înainte de a avertiza populaţia despre pericol.

Alţi locuitori din centrul şi vestul Statelor Unite s-au urcat în maşini şi au fugit în direcţia opusă celei din care veneau tornadele. Nici casele cele mai solide sau copacii bătrâni și groși nu au rezistat. Câţiva supravieţuitori povestesc îngroziţi cum vântul le-a distrus jumătate din locuinţă: „Am văzut resturile venind spre noi, am intrat înăuntru, am închis uşa şi, după câteva secunde, tatăl prietenului meu a strigat "Jos!". Am coborât cu toţii la subsol, iar acoperişul s-a prăbuşit”.

Localităţi întregi arată ca după război. Multe cartiere au fost rase de pe faţa pământului, iar mai multe persoane au murit strivite în case.

Nu doar tornadele au făcut prăpăd. În Missouri și Ohio a plouat cu găleata iar pământul a fost bombardat cu bucăți de gheață mari cât mingea de tenis. În total, 10 state au fost afectate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri