Zi de doliu naţional în 13 august în memoria Reginei Ana, decretată în Republica Moldova

Data publicării:
regina ana tanara-2

„În semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a Reginei Ana a României, Preşedintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a semnat un decret privind declararea zilei de 13 august 2016 zi de doliu naţional”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei Raepublicii Moldova.

Astfel, în 13 august, în toate localităţile Republicii Moldova, precum şi în misiunile diplomatice şi consulare ale Republicii Moldova de peste hotare vor fi arborate în bernă drapelele de stat.

De asemenea, la ora 10.00, se va cinsti memoria Reginei Ana prin păstrarea unui moment de reculegere.

”În context, autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituţiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 13 august la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor”, se mai arată în comunicat.

Guvernul României a aprobat, miercuri, în şedinţa săptămânală, declararea zilei de 13 august zi de doliu naţional, când vor avea loc funeraliile Reginei Ana.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Sicriul cu trupul Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august, la ora 15.15, şi va fi transportat la Castelul Peleş, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri