Cât de relaxate au fost măsurile de securitate de pe Manchester Arena

Data actualizării: Data publicării:
Deadly Blast Kills 22 at Manchester Arena Pop Concert
Foto: Guliver/Getty Images

Mai mulți participanți la concertul Arianei Grande de pe Manchester Arena critică măsurile de securitate luate înainte de eveniment și spun că forțele de ordine nu au controlat toate gențile și rucsacurile la intrare, relatează The Guardian.

Deadly Blast Kills 22 at Manchester Arena Pop Concert
Foto: Guliver/Getty Images

"Nu a fost absolut niciun control la intrare. Ne-au lăsat să intrăm fără să verifice dacă aveam ceva asupra noastră, singurul lucru care i-a interesat a fost să vadă dacă aveam sticle cu apă la nli. Abia dacă au verificat gențile, nici măcar nu au aruncat o privire", spune Nikola Trochtova, o tânără din Cehia, care se afla la concert.

Rețelele de socializare au fost asaltate de persoane care susțin că nu s-au luat suficiente măsuri de securitate pentru a preveni un astfel de incident.

"Ultimele trei dăți când am fost pe Manchester Arena nu mi-a fost verificat bagajul, deși aveam un rucsac în spate. La concertul One Direction doar mi-au palpat rucsacul să vadă dacă am ceva în el. Nici la Little Mix nu mi s-a verificat bagajul, deși era mare și destul de greu", a povestit un utilizator pe Twitter.

"Nu mă surprinde că a fost posibil un asemenea atentat. Măsurile de securitate erau îngrozitoare. Poate îți verificau geanta, nu aveau detectoare de metale și nici nu efectuau controale corporale asupra niciunuia dintre cei care intrau", susține altul.

Alții spun că bagajele le-au fost controlate la intrarea pe Arena. Cel mai probabil, aceste controale au fost realizate la întâmplare, fără ca toți participanții să fie verificați temeinic.

Iar explozia a avut loc în afara Arenei, după terminarea concertului, când oamenii se îndreptau spre ieșire, au declarat autoritățile. Așadar, nu se poate spune cu exactitate dacă un astfel de atac ar fi putut fi prevenit de niște măsuri de securitate mai stricte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri