Alegeri în Moldova. Mama Maiei Sandu se teme pentru viața fiicei sale

Data publicării:
maia sandu pm moldova - fb

Mama Maiei Sandu, candidatul proeuropean cu cele mai mari șanse în cursa pentru alegerile prezidențiale de duminică din Republica Moldova, se teme pentru viața fiicei sale, transmite Agerpres.

maia sandu pm moldova - fb

Emilia Sandu, care locuiește în localitatea Risipeni din raionul Fălești, a declarat, vineri după-amiază, după o întâlnire electorală la care a participat și fiica sa, că luptele politice i-au creat foarte mulți dușmani Maiei Sandu.

„Ați văzut pe fața mea că ochii îmi lăcrimau. Am frică pentru viața ei. Dumnezeu să o păzească de rele! (...) Cum să nu îmi fie frică dacă atâta rău împrejur este!”, a afirmat Emilia Sandu.

Mama candidatului PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate) la șefia Republicii Moldova susține că, în ciuda temerii pe care o are, are încredere în copilul său și în decizia acesteia de a participa la alegerile de duminică.

Emilia Sandu a spus că nu a fost consultată în momentul luării deciziei Maiei de a candida.

Maia Sandu și-a încheiat campania electorală pentru primele alegeri prezidențiale din Republica Moldova, care vor avea loc duminică, printr-o acțiune electorală desfășurată în localitatea natală.

„Oamenii de aici mă cunosc mai bine, au încredere în mine și asta mă ajută acum, pe ultima sută de metri”, a explicat Maia Sandu.

Context

Alegerile prezidențiale au loc în Moldova duminică. Pentru prima oară după două decenii, electoratul își putea alege direct președintele, care până acum era ales de Parlament.

În cursa electorală au mai rămas nouă candidați din cei 12 înscriși. Doi s-au retras, iar un al treilea a fost descalificat prin decizie a justiției. 

Potrivit sondajelor, candidatul cu cele mai mari șanse este socialistul prorus Igor Dodon, cotat cu circa 40 la sută din intențiile de vot. Ultimele sondaje datează însă dinainte de ceea ce s-a considerat a fi o surpriză în campania electorală - retragerea din cursă a candidatului plasat pe locul al doilea, Marian Lupu.

După retragerea democratului Marian Lupu, Maia Sandu se va clasa, probabil, pe locul al doilea și cei doi ar urma să ajungă în turul al doilea.

Deși Marian Lupu și-a motivat gestul prin faptul că vrea să sporească șansele Maiei Sandu, aceasta nu a întâmpinat prea bine gestul contracandidatului său. Sunt voci la Chișinău care prognozează că, de fapt, retragerea lui Marian Lupu este un bonus pentru Igor Dodon, care ar putea câștiga alegerile chiar din primul tur. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri