Alegeri în R. Moldova | Igor Dodon: "Unioniștii în Republica Moldova nu au nicio șansă"

Data publicării:
Igor Dodon și Maia Sandu
Igor Dodon și Maia Sandu

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, joi seara, într-o dezbatere la postul public de televiziune Moldova 1, că susținătorii mișcării unioniste nu vor avea nicio șansă în cazul în care el va deveni șeful statului.

colaj igor dodon maia sandu

Dodon a afirmat că militează pentru relații bune cu România, însă a subliniat că deși sunt frați, românii și moldovenii trebuie să rămână "fiecare la casa lui".

"Românii sunt prietenii noștri, sunt vecinii noștri, dar este o vorbă: frați, frați, dar fiecare la casa lui. Niciodată nu am fost anti-român și niciodată nu voi fi anti-român. Eu sunt pentru relații bune cu România, dar voi fi categoric împotriva celor care vor să lichideze statalitatea Republicii Moldova, cum este Maia Sandu. Unioniștii în Republica Moldova nu au nicio șansă", a afirmat Dodon.

Pe de altă parte, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a subliniat că "Republica Moldova are nevoie de relații bune cu vecinii, și cu România, și cu Ucraina". Potrivit acesteia, România poate sprijini energetic Republica Moldova, însă, în același timp, poate oferi sprijin pentru combaterea corupției și dezvoltarea infrastructurii.

"Cu România avem nevoie de relații bune în special când vine vorba despre asigurarea securității energetice și aici eu voi lupta pentru implementarea acestor proiecte de interconectare pe partea de curent electric și furnizarea de gaze. Avem nevoie de sprijinul României pe combaterea corupției, pentru că România a demonstrat că se poate să construim instituții care să ne scape de corupți și asta vom face și eu voi obține tot sprijinul de care este nevoie. Nu am văzut în altă parte atât efort și rezultate ca în România. România o să ne ajute în implementarea proiectelor de infrastructură așa cum a făcut până acum și eu voi opta și pentru proiecte și mai serioase, și pe proiecte sociale", a precizat Maia Sandu.

Pe de altă parte, candidata pro-europeană susține că Republica Moldova are nevoie de Ucraina "pentru a rezolva conflictul transnistrean", dar și pentru securizarea frontierelor și combaterea criminalității transfrontaliere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri