Cristian Pîrvulescu, despre centura prorusă din jurul României

Data publicării:
cristian pirvulescu digi

Diferenţa foarte mică dintre voturile obţinute de cei doi candidaţi la preşedinţia Republicii Moldova îi poate crea probleme lui Igor Dodon. La fel şi mobilizarea proeuropenilor la vot. Este părerea politologului Cristian Pîrvulescu. Invitat la emisiunea Jurnalul de Seară, la Digi24, el a vorbit şi despre rezultatul alegerilor din Bulgaria, dar şi despre semnificaţia acestora.

„Deja victoriile din Republica Moldova și din Bulgaria arată că România e într-o zonă dominată de iliberalism și prieteni ai Moscovei. Cele două sunt strâns legate. Vom vedea societăți fracturate pentru că nu e chiar atât de simplu”, a spus Cristian Pîrvulescu.

Rusia nu are nevoie de țări care sa-i fie absolut favorite, ci de țări destabilizate. În zona Europei de Est e foarte multă instabilitate și incertitudine și asta ușurează spațiul de manevră al Rusiei creează posibilitatea ca Rusia să intervină ceva mai decis în Ucraina. Ucraina poate fi una din primele victime ale victoriei lui Donald Trump”, mai spune politologul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri