Maia Sandu contestă rezultatul alegerilor

Data actualizării: Data publicării:
Maia sandu
Foto: Ovidiu Micsik_INQUAM

Liderul PAS, Maia Sandu, a anunţat că va contesta în instanţă şi la Curtea Constituţională a Republicii Moldova raportul Comisiei Electorale Centrale prin care Igor Dodon este declarat căştigător al alegerilor prezidenţiale, transmite News.ro.

0430_maia sandu voteaza - ovidiu_micsik_inquamphotos
Foto: InquamPhotos/Ovidiu Micsik

Comisia Electorală Centrală şi-a demostrat deplina complicitate la legalizarea fraudei electorale, consolidând astfel regimul anticetăţenesc”, a declarat candidata pro-europeană la alegerile de săptămânas trecută. De asemenea, Maia Sandu a precizat că autoritatea electorală a ignorat „în mod cinic” zeci de mii de cetăţeni care nu au putut vota din cauza obstacolelor, a lipsei buletinelor de vot sau a cozilor lungi de la secţiile din străinătate. „Vom contesta în justiţie şi la Curtea Constituţională toate încălcările Constituţiei şi Codului Electoral”, a scris aceasta pe Facebook.

Membrii Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova au validat ieri, în unanimitate, al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, din 13 noiembrie, şi victoria socialistului Igor Dodon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri