Maia Sandu, după închiderea urnelor: Votul a fost un prim pas spre o viaţă mai bună

Data actualizării: Data publicării:
maia sandu - fb

Candidata prooccidentală la preşedinţia Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat după închiderea urnelor că votul de duminică a fost un prim pas pentru o viaţă mai bună, relatează UNIMEDIA.

maia sandu - fb

Dragi prieten, dragi cetăţeni, vreau să vă mulţumesc celor care au mers astăzi la vot. Votul de astăzi înseamnă că oamenii vor o schimbare (…) Campania noastră a fost prima campanie bazata pe onestitate şi respect faţă de cetăţeni. Astăzi am făcut un prim-pas pentru o viaţă mai bună în Moldova. Oamenii oneşti, cinstiţi şi muncitori trebuie să se simtă bine la ei acasă”, a spus Maia Sandu.

Candidata Partidului Acţiuni şi Solidaritate (PAS) a pornit în campanie cu promisiunea că va lupta împotriva corupţiei, afirmând că este cea mai mare problemă a Republicii Moldova.

Ea spus că vrea să promoveze în toate structurile de stat doar oameni integri, care nu au comis sau tolerat anterior acte de corupţie.

Maia Sandu se declară 100% proeuropeană şi promite că va face tot posibilul pentru a apropia Moldova de UE. De altfel, are şi susţinerea liderilor europeni.

Sandu vrea să conlucreze cu instituţiile statului pentru a crea locuri de muncă şi spune că va pleda pentru transparenţa activităţii instituţiillor statului.

Ea vrea o presă independentă şi scoaterea Procuraturii de sub influenţele politice.

Secţiile de vot s-au închis în Republica Moldova, la ora 21. În total, aproape 49% din electorat s-a prezentat la urne, adică 1.430.071 de alegători.

Pentru ca scrutinul să fie declarat valid, prezenţa trebuia să fie de minim o treime din electorat.

Primele rezultate ale numărătorii votului sunt aşteptate în jurul orei 22.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri