Armata Moldovei are interzis la exerciţii NATO

Data publicării:
igor dodon - kremlin.ru

Igor Dodon le interzice militarilor să mai participe la exerciţii militare NATO sau la cursuri de perfecţionare în străinătate, fără acordul său, ca președinte și comandant suprem al armatei.

Igor Dodon vorbește despre neutralitatea Republicii Moldova, dar țara are statut de stat partener al NATO, iar militarii moldoveni au participat până acum la exercițiile Alianței. A fost aprobată chiar şi deschiderea unui birou NATO la Chişinău.

Preşedintele molovean, apropiat al Moscovei, e în conflict cu guvernul pro-european care susţine întărirea relaţiilor cu NATO. Președintele îi acuză pe pro europeni că sunt manipulați de puterile occidentale.

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova: „Atâta timp cât nu există conducere la ministerul Apărării, nu va pleca niciun ostaş la exerciţii militare, nici la alte activităţi, misiuni de pacificare, stagii. Mai mult de atât, să participe soldaţii moldoveni în exerciţii militare NATO. Noi suntem o ţară neutră. Mai mult de atât, să participe într-o ţară unde au loc conflicte armate.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri