Chișinău. Dispută privind Acordul de Asociere cu UE

Data actualizării: Data publicării:
andrian candu - fb

În pofida criticilor adresate de opoziție și de președintele RM, Republica Moldova va continua implementarea cu eforturi dublate a prevederilor Acordului de Asociere cu UE, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu, la întâlnirea cu președintele Camerei inferioare a Parlamentului Irlandei, Sean O Fearghail, informează deschide.md.

andrian candu - fb
Andrian Candu

Andrian Candu a solicitat suport politic pentru promovarea temelor legate de Moldova în structurile Uniunii Europene și ale Consiliului Europei.

Președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Irlandei a declarat că este important să audă cum evoluează lucrurile în Moldova din prima sursă. În context, oficialul irlandez a anunțat că, în prezent, în cadrul Parlamentului irlandez se constituie grupul de prietenie parlamentară cu Parlamentul Republicii Moldova.

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a efectuat în perioada 6-8 februarie o vizită oficială la Bruxelles, în cadrul căreia a avut discuții cu Donald Tusk, Federica Mogherini, Antonio Tajani, Jean-Claude Junker, dar și secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller. După discuțiile respective, Dodon a declarat că susține anularea Acordului de Asociere cu UE.

Totodată, el a a criticat modalitatea de acordare a sprijinului financiar de către UE și i-a învinuit pe oficialii europeni de aplicarea dublelor standarde în raport cu Chișinăul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri