Dodon îi retrage cetățenia lui Traian Băsescu

Data publicării:
dodon fb

Igor Dodon, care va fi învestit în funcția de președinte al Republicii Moldova la 23 decembrie, a anunțat, într-o emisiune de televiziune, că îi va anula cetățenia lui Traian Băsescu, urmând ca procedurile pentru un astfel de demers să înceapă săptămâna viitoare, potrivit agora.md.

igor dodon molodva agerpres_9223915

Dodon anunțase încă din timpul campaniei electorale că îi va anula cetățenia fostului președinte Băsescu. La emisiunea recentă de televiziune, președintele ales al Moldovei a spus că va depune cerere de retragere a cetățeniei chiar săptămâna viitoare, iar când va prelua funcția, demersul se va concretiza.

„Procedura de acordare a cetățeniei a fost încălcată. Iar asta va sta la baza cererii pentru retragerea acestei cetățenii. Dacă Băsescu vrea să devină cetățean al Republicii Moldova, lasă să o primească legal, așa cum se cuvine”, a declarat Igor Dodon , citat de agora.md

De asemenea, acesta a menționat că retragerea cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu va fi al doilea lucru pe care îl va îndeplini din funcția de președinte al Republicii Moldova. 

Totodată, acesta a declarat că se va ține de promisiune și în cazul interzicerii unionismului. 

Traian Băsescu a primit cetățenia Republicii Moldova de la fostul președinte de la Chișinău, Nicolae Timofti în această toamnă, împreună cu soția sa, Maria Băsescu. Cei doi au votat la alegerile pentru președinția Republicii Moldova la recentul scrutin, în urma căruia a ieșit învingător Igor Dodon. Băsescu a susținut-o pe Maia Sandu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri