Dodon: România nu va putea niciodată înghiţi Republica Moldova. Îi va provoca indigestie

Data publicării:
igor dodon - kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Igor Dodon a reiterat că nu poate să fie admisă o unire cu România. Preşedintele de la Chişinău a susținut pe această cale necesitatea declarării în afara legii a cetăţenilor care se pronunţă împotriva statalităţii Moldovei, adică pentru unirea cu România, transmite Agora citată de News.ro.

Preşedintele socialist a recurs la o metaforă pentru a-şi explica opoziţia faţă de unire, precizând că România va suferi de „indigestie” dacă va încerca să „înghită” Republica Moldova.

El a explicat că scenariul unei uniri înseamnă un război civil în Republica Moldova, iar „indigestia” se referă la lichidarea statului român, întrucât „mai sunt alţii care nu sunt prea bucuroşi că fac parte din România”.

„Noi ne-am pronunţat cu un proiect de lege, propunem acelaşi lucru care există în România - cei care se pronunţă deschis pentru lichidarea statului românesc sunt consideraţi în afara legii. Sunt interzişi, sunt arestaţi etc. Noi trebuie să facem acelaşi lucru”, a declarat într-un discurs liderul de la Chişinău.

Dodon a avertizat că în 2018 se va încerca destabilizarea situaţiei din ţară prin organizarea de evenimente dedicate aniversării a o sută de ani de la Marea Unire, precum şi de la unirea din 27 martie 1918 a Basarabiei cu Regatul României.

„Atunci când câteva mii de cetăţeni români vor încerca să treacă în marş de la frontieră până în Chişinău, iar zecilor, miilor şi milioanelor de cetăţeni... acest lucru nu le place, ei ar putea răspunde cu unele acţiuni. În legătură cu acest lucru, nu avem nevoie de destabilizarea situaţiei”, a declarat preşedintele Republicii Moldova.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri