Alegeri în Moldova. Igor Dodon promite federalizarea

Data actualizării: Data publicării:
igor_dodon - dodon md

Republica Moldova va deveni un stat federal, promite Igor Dodon, candidat la Preşedinţia ţării vecine din partea socialiștilor. Declaraţia a fost făcută într-un interviu acordat presei de la Moscova.

igor_dodon - dodon md

Astfel, el spune că le va propune separatiștilor din Transnistria puteri extinse în cadrul viitoarei federaţii.

Igor Dodon, candidatul considerat cu cele mai mari şanse în alegerile din 30 octombrie, a declarat că speră în acest fel să rezolve conflictul transnistrean. De asemenea, el a spus că dacă va fi ales preşedinte, prima sa vizită în străinătate va fi la Moscova.

Potrivit Agerpres, Igor Dodon a spus într-un interviu pentru cotidianul Izvestia că intenționează să schimbe structura politică a republicii într-una federativă și să propună Tiraspolului să se unifice cu Republica Moldova ca entitate a Federației cu puteri extinse. Dodon a mai declarat că în cazul în care va câștiga alegerile, Chișinăul va renunța la Acordul de asociere cu UE și va încerca să rezolve conflictul transnistrean.

Izvestia amintește de unul dintre sloganurile electorale ale lui Dodon: „Viitorul Moldovei — împreună cu o Rusie puternică!”.

Citiți și:  Cine este Igor Dodon, liderul partidului care a obținut cele mai multe locuri în Parlamentul Republicii Moldova

Liderul socialist Igor Dodon, înfuriat de marșul trupelor americane: E o ocupație militară!

INTERVIU. Transnistria – arma folosită de Rusia împotriva NATO

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri