Fost ambasador la Moscova. Cazul Rogozin, "o răscoală împotriva acestei dominații brutale și sfidătoare a Federației Ruse"

Data publicării:
rogozin putin

Fost ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Anatol Ţăranu consideră că Rusia va reacţiona dur după declararea lui Dmitri Rogozin ca persona non grata. Ţăranu consideră decizia Chişinăului ca ieşită din comun, însă e de părere că stilul vicepremierului rus trebuia taxat la un moment dat, potrivit Radio Chişinău.

"Această atitudine sfidătoare a lui Rogozin în raport cu Republica Moldova demult trebuia sancționată. Dar Moscova va răspunde dur. Trebuie înțeles că declararea unui vicepremier rus în calitate de persoana non-grata, îndeosebi într-o țară pe care Rusia o consideră în zona sa de interes este un pas ieșit din comun”, crede fostul ambasador Anatol Țăranu, preluat de Radio Chişinău.

Potrivit acestuia, Republica Moldova se poate aştepta în primul rând la sancţiuni economice, însă nu sunt excluse nici escaladări în dosarul conflictului transnistrean. „Federația Rusă examinează atent această situație, pentru că ce a făcut Republica Moldova este ca un fel de răscoală împotriva acestei dominații brutale și sfidătoare a Federației Ruse în spațiul post-sovietic și nu poate să nu înțeleagă că exemplul Moldovei ar putea fi urmat și de alte țări. Dacă Republica Moldova nu va fi pedepsită exemplar, acest lucru s-ar putea repeta și în alte state. De aceea, cred că Rusia va încerca să reacționeze cât mai dur. În primul rând cred că vor exista sancțiuni economice, nu este exclus că se va umbla și în zona migranților moldoveni din Federația Rusă, dar nu exclud că politicul rusesc va examina metode și mai dure, care ar putea ajunge la declanșarea unor tensiuni de ordin militar în zona conflictului transnistrean", explică Anatol Ţăranu. 

Articolul integral AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri