Igor Dodon a interzis participarea unor militari moldoveni la un exerciţiu din România

Data publicării:
Aspect din timpul repetitiei
Aspect din timpul repetitiei

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a recunoscut marţi noaptea că a interzis unui grup de militari moldoveni să participe la o serie de exerciţii desfăşurate în România. Dodon a refuzat pur şi simplu să semneze decretul privind detaşarea contigentului militar în ţara vecină, scrie Deschide.md.

Aspect din timpul repetitiei
Aspect din timpul repetitiei

Informaţia a fost confirmată chiar de către preşedintele moldovean în timpul unei conferinţe de presă, care a avut loc la Bruxelles după întrevederea cu adjunctul secretarului general al NATO, Rose Gottemoeller.

„Trebuie să ne clarificăm, să numim un ministru profesionist şi apoi să vedem cum procedăm. Astfel de solicitare este pe masa preşedintelui. Am cerut argumente suplimentare. La întoarcere, mâine dimineaţă, vedem care sunt argumentele de participare la o misiune în România. Nu am semnat. Ne vom clarifica, semnăm sau nu. Să vedem pentru ce să meargă acolo”, a declarat Dodon.

Militarii moldoveni participă în mod regulat la asemenea exerciţii în România şi Ucraina.

Ministerul Apărării din Republica Moldova nu are în acest moment o conducere, după demiterea prin decret prezidenţial a lui Anatol Şalaru.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri