Igor Dodon, noi amenințări: Vom închide oficiul NATO de la Chișinău

Data publicării:
IMG_2013

Preşedintele Republicii Moldova pare că vrea să îngroape toate ambiţiile euroatlantice ale ţării.

Întors din prima sa vizită la Bruxelles ca şef de stat, Igor Dodon a tras concluzii îngrijorătoare. Va închide biroul NATO de la Chişinău, dacă Alianţa dă curs planurilor de a-l înfiinţa în această primăvară.

Mai mult, ar putea să scoată ţara din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană după următoarele alegeri parlamentare, programate să aibă loc anul viitor.

Eu consider că este o greşeală deschiderea oficiului NATO la Chişinău. Acest lucru nu va duce la îmbunătăţirea procesului de negociere în rezolvarea unor probleme extrem de importante pentru noi, precum problema transnistreană. O să-l deschideţi anul acesta, la anul o să-l închidem. Am venit cu iniţiativa să fie semnat un acord cu NATO prin care se recunoaşte neutralitatea Republicii Moldova. Dacă majoritatea parlamentară va cere anularea Acordului de Asociere cu UE, preşedintele va da curs acestei iniţiative. Şi nu exclud ca după următoarele alegeri parlamentare să apară o astfel de situaţie”, a spus Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri