Parlamentul R. Moldova, copy-paste la raportul ANI din România, pe care și-l arogă

Data actualizării: Data publicării:
Parlamentul de la Chisinau, Republica Moldova - - wikipedia
Foto: Wikipedia

Parlamentul Republicii Moldova se laudă cu reușitele Agenției Naționale de Integritate (ANI) din România. Mai exact, pe site-ul oficial al legislativului la rubrica Rapoarte ale instituțiilor de stat apare Raportul de activitate pe 2016 al ANI de la noi din țară, scrie Ziarul de Gardă.  

Parlamentul de la Chisinau, Republica Moldova - - wikipedia
Foto: Wikipedia

Ziarul de Gardă scrie că deși documentul este semnat de președintele ANI din Republica Moldova, Anatolie Donciu, și are antetul instituției, raportul este de fapt al ANI din România, care arată că au fost finalitate de 1583 de dosare și au 263 cazuri de incompatibilitate, 174 conflicte de interese, 25 cazuri privind constatarea unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate și 20 cazuri referitoare la constatarea indiciilor privind sãvârșirea unor fapte penale (fals în declarații, infracțiuni asimilate faptelor de corupție).

Prin comparație, scrie Ziarul de Gardă, Autoritatea Națională de Integritate, de la începutul anului 2016 până la dat de 31 iulie, când instituția a devemit nefuncțională, a înregistrat rezultate mult mai slabe. Astfel, ANI din Republica Moldova a finalizat 303 dosare, majoritatea dintre acestea, 188 la număr au fost însă clasate și numai 115 au constatat probleme de integritate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri