PSRM este anchetat penal după înregistrarea cu Igor Dodon despre finanțarea rusă

Data actualizării: Data publicării:
igor-dodon-finantare-rusia

Procuratura Generală din Republica Moldova s-a autosesizat și a deschis un dosar penal în cazul finanțării PSRM, partdul preşedintelui Igor Dodon, în urma înregistrărilor apărute în presă în care Dodon spunea că a primit din partea Rusiei anumite sume de bani lunar, transmite Mediafax citând site-ul deschide.md.

Deși în comunicatul de presă nu se spune exact care formațiune este vizată, se poate deduce că este vorba despre PSRM, pentru că acest partid a fost obiectul unor imagini video în care Igor Dodon spune că primea din Federația Rusă câte 700.000 - 800.000 dolari lunar.

„Având în vedere multiplele adresări și solicitări de informații, parvenite în adresa Procuraturii Generale în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice, Procuratura Generală vine cu următoarele precizări: Informațiile apărute recent în presă au servit temei pentru autosesizarea procurorilor și inițierea pe caz a unui proces penal. În procesul investigațiilor procurorii au demarat o serie de acțiuni în vederea elucidării obiective a circumstanțelor cazului, inclusiv au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor. Pe măsura desfăşurării acţiunilor şi adoptării unor decizii procesuale, Procuratura va difuza informaţie suplimentară”, se spune în comunicatul procuraturii.

O înregistrare video îl surprinde pe președintele Igor Dodon în momentul când cere bani de la liderul PDM Vlad Plahotniuc. Acesta mai spune că primește de la ruși câte 700.000 de dolari pe lună.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri