Republica Moldova acuză Rusia că nu o ajută să recupereze miliardul furat

Data actualizării: Data publicării:
pavel filip cu burtiera

„Este foarte important să cunoaştem unde sunt aceşti bani. Şi în acest sens, cu unele ţări avem o colaborare foarte bună. (...) Cu alte ţări avem o colaborare mai proastă şi vorbesc aici de Federaţia Rusă, unde nu ne-au fost prezentate informaţiile care ne-ar demonstra parcursul acestor bani”, a declarat premierul Pavel Filip într-un interviu pentru Reuters.

Mai multe voci din politica de la Chişinău au declarat în trecut că băncile moldoveneşti erau maşina de spălat a banilor murdari din Rusia.

Scandalul miliardului care a dispărut din trei bănci moldovenești, echivalentul unei optimi din PIB-ul țării, a provocat indignare în Moldova și a discreditat conducerea proeuropeană a țării, menționează Reuters.

Ministerul de Externe de la Moscova, precizează Reuters, a refuzat să comenteze pe tema ajutorului acordat Moldovei în investigarea scandalului. Comisia pentru anchete, organul de stat al Rusiei care investighează infracțiunile, nu a răspuns unei solicitări din partea Reuters de a comenta acuzațiile premierul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri