Zahăr din România, ajutor pentru Republica Moldova

Data actualizării: Data publicării:
JURAMANT CHISINAU6

Valeriu Streleț, prim-ministrul Republicii Moldova

Agenţia Rezervelor Materiale din Chişinău a primit un transport cu 203 tone de zahăr, reprezentând prima tranşă a ajutorului umanitar acordat de România.

La sfârşitul acestei săptămâni va ajunge în Republica Moldova şi următoarea tranşă, care ar trebui să conţină 16.000 tone de păcură.

Ajutorul umanitar va fi distribuit instituţilor sociale, iar cantitatea nedistribuită va completa rezerva de stat a Republicii Moldova, relatează News.ro.

Zahărul a fost trimis de România la solicitarea guvernului de la Chişinău, după cum a precizat şi vice-premierul pentru probleme sociale Gheorghe Brega.

„Suntem la debutul unui proces, care va continua în săptămânile care urmează. Vor mai fi încă cinci transporturi de zahăr după care vom proceda la transportarea alimentelor, cutiilor individuale de alimente care se pregătesc în momentul de faţă în România pentru persoanele defavorizate din Republica Moldova. Şi vom încheia cu o operaţiune complexă, de transport a 16 mii tone de păcură din România pentru rezervele în situaţii de urgenţă”, a declarat Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, citat de Radio Chişinău.

Presa din Republica Moldova precizează că ajutorul umanitar a fost transmis de România cu titlu gratuit. De asemenea, Guvernul României va distribui pachete alimentare către familiile vulnerabile social, precum şi păcură pentru prevenirea situaţiilor de risc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri