„Narcos” de Filipine. Schimb de focuri între un primar și forțele de ordine

Data actualizării: Data publicării:
În centrul imaginii, primarul Reynaldo Parojinog. Foto: Twitter
În centrul imaginii, primarul Reynaldo Parojinog. Foto: Twitter

Primarul orașului Ozamiz, din Filipine, a murit în urma unui schimb de focuri cu forțele de ordine, după ce a fost acuzat către președintele filipinez Rodrigo Duterte că ar avea legături cu o rețea de trafic de droguri.

Cb4MF50UcAA7LFh
În centrul imaginii, primarul Reynaldo Parojinog. Foto: Twitter

Reynaldo Parojinog este al treilea oficial local care moare într-o astfel de ciocnire cu polițiștii filipinezi. Poliția a precizat că Parojinog, soția sa, fratele și alți câțiva apropiați au fost vizați, duminică, de o operațiune a forțelor de ordine la reședința primarului, relatează Philippine Daily Inquirer, preluat de Time.

În urma raidului, care a culminat cu un schimb de focuri, 11 persoane și-au pierdut viața, inclusiv soția edilului, potrivit BBC.

Autoritățile locale au precizat că poliția a încercat să îl aresteze pe Reynaldo Parojinog în baza unui mandat, moment în care gărzile primarului au trimis ”o salvă de foc”. La reședința lui Parojinog au fost găsite puști, canități enorme de bani și droguri ilegale.

Fiica primarului, Nova Echaves, care ocupă funcția de viceprimar al Ozamizului, a fost transportată, luni, sub escortă cu avionul la Manila.

Familia Parojinog a negat în mod repetat orice implicare în comerțul cu droguri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri