„Noi suntem victimele”. Declarațiile producătorului lui Lars Von Trier despre acuzele de hărțuire sexuală la adresa regizorului

Data actualizării: Data publicării:
lars-von-trier

Lars von Trier a respins acuzaţiile cântăreţei islandeze Bjork cu privire la faptul că ar fi agresat-o sexual, după ce artista a scris pe Facebook că a fost hărţuită de un regizor danez cu care a colaborat, nespecificând numele acestuia, însă Bjork a făcut un singur film, "Dancer in the Dark", semnat de Von Trier.

lars-von-trier
Lars Von Trier

„Nu a fost cazul acesta. Dar cu siguranţă nu suntem prieteni, ăsta e un fapt", a decarat Von Trier pentru ediţia online a ziarului danez Jyllands-Posten, citat de The Guardian, transmite News.ro. 

Într-un mesaj pe Facebook publicat duminică, cântăreaţa a spus că a fost inspirată să vorbească odată cu dezvăluirile mai multor actriţe de la Hollywood împotriva producătorului Harvey Weinstein. 

Bjork a câştigat premiul de interpretare feminină la Festivalul de la Cannes în 2000 pentru interpretarea din „Dancer in the Dark", regizat de Lars von Trier. Drama premiată rămâne singurul film la care a lucrat Bjork. Acest amănunt i-a determinat pe jurnalişti să facă legătura între Bjork şi Von Trier. 

Ea a scris pe Facebook că a „devenit conştientă" de faptul că „un regizor îşi poate atinge şi hărţui actriţele după bunul plac şi că industria cinematografică o permite". 

Cântăreaţa în vârstă de 51 de ani, fostă membră a formaţiei post-punk Sugarcubes, nu a specificat numele regizorului la care s-a referit, dar a spus că avea „o echipă de zeci de persoane care au încurajat" comportamentul lui. 

„Pentru că l-am respins în mai multe rânduri, el se înfuria de fiecare dată şi mă pedepsea, dând echipei impresia că eram persoana care avea probleme", a povestit ea pe Facebook. 

Producătorul Peter Aalbaek Jensen, care a făcut echipă cu Von Trier la mai multe filme, inclusiv la „Dancer in the Dark", a mărturisit la Jyllands Posten că el şi Von Trier „au fost victimele"

„Din câte îmi amintesc noi am fost victimele. Femeia aceasta era mai puternică decât noi doi şi decât compania de producţie la un loc. Ea ordona totul şi era pe punctul de a bloca filmul care a costat 100 de milioane de coroane daneze (16 milioane de dolari)", a spus Jensen. 

Bjork este cunoscută pentru criticile aduse presei care promovează sexismul şi ştirile care au în prim-plan femeile. 

Lars Von Trier nu se află pentru prima dată în centrul unei controverse. 

Regizorul danez este fondatorul mişcării în cinema Dogme 95 care se opune efectelor speciale, el fiind cunoscut şi pentru umorul negru şi scenele de sex şocante şi violente precum cele din "Antichrist", "Melancholia", "Manderlay" şi "Breaking the Waves".

În plus, el a fost dat afară de la Festivalul de la Cannes în 2011 pentru că a spus într-o conferinţă de presă că îl simpatizează „puţin" pe Adolf Hitler. Mai târziu şi-a cerut scuze pentru comentariu. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri