Norvegia ridică gard de oţel în calea refugiaţilor

Data publicării:
Situation In Kos Worsens As Migrants Continue To Arrive
KOS, GREECE - AUGUST 14: Migrants and refugees with temporary documents board a ferry to take them to Athens at the port of the Greek island of Kos on August 14, 2015, in Kos, Greece. The Greek government has sent a cruise ship to the island of Kos which will be able to house up to 2,500 refugees and operate as a registration centre, after 2,000 Syrian refugees were locked in an old stadium during a registration process and left without water for more than a day. (Photo by Milos Bicanski/Getty Images)

Criza refugiaţilor din Europa a ajuns până în Norvegia. Guvernul de la Oslo a anunţat că va ridica un gard de oţel la unul dintre cele două puncte de trecere a frontierei cu Rusia, pentru a opri intrarea în ţară a imigranţilor, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Situation In Kos Worsens As Migrants Continue To Arrive
Foto: Gulliver/Getty Images

Norvegia, membră a spaţiului Schengen, are o frontieră de apropae 200 de kilometri cu Rusia, în zona arctică. La Storskog, unul din cele două puncte de trecere a graniţei dintre cele două ţări, va fi ridicat un gard de oţel lung de 200 de metri şi înalt de 3,5 metri. O poartă securizată va înlocui actualele bariere de lemm. „Poarta și gardul sunt măsuri responsabile”, a declarat pentru Reuters adjunctul ministrului norvegian de justiție, Ove Vanebo.

Prin cele două puncte de frontieră dintre Norvegia şi Rusia, accesul se poate face fără viză, în anumite condiţii. Nu sunt supuse niciunui control persoanele care călătoresc pe jos sau pe bicicletă şi care declară că fac vizite de scurtă durată. Lucru de care au profitat refugiaţii. În ianuarie, guvernul norvegian anunţase că îi va trimite înapoi în Rusia pe cei 5.500 de imigranţi intraţi în ţară în cursul anului 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri