Noul șef al CIA l-a decorat pe prințul moștenitor al Arabiei Saudite

Data publicării:
printul mostenitor al arabiei saudite
Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed ben Nayef |Foto: wikipedia.org

Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite (CIA) i-a decernat o medalie prințului moștenitor al Arabiei Saudite, a anunțat duminică agenția de presă oficială SPA, preluată de France-Presse.

printul mostenitor al arabiei saudite
Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed ben Nayef |Foto: wikipedia.org

În cadrul unei ceremonii desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute la Riad, în timpul primului său turneu în străinătate, noul șef al CIA, Mike Pompeo, l-a decorat pe prințul Mohammed ben Nayef cu Medalia George Tenet — numele directorului CIA din 1996 până în 2004 — ca o recunoaștere a "muncii excelente în domeniul informațiilor și a luptei împotriva terorismului".

Prințul Mohammed, în vârstă de 57 de ani, este ministru de interne din 2012, iar anterior, ca viceministru, a condus lupta împotriva Al-Qaida, după o serie de atacuri comise de această organizație teroristă în Arabia Saudită între 2003 și 2007. În 2009, moștenitorul tronului a scăpat cu răni ușoare în urma unui atentat sinucigaș.

Potrivit SPA, prințul l-a asigurat pe Mike Pompeo că între Riad și Washington nu va interveni niciun obstacol după instalarea la Casa Albă a președintelui Donald Trump. Relațiile între Arabia Saudită și SUA s-au răcit în timpul mandatelor președintelui Barack Obama, căruia saudiții i-au reproșat prudența în Siria și politica apreciată ca favorabilă Iranului, notează AFP, preluată de Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri