„Nu e doar un transportator”. Ce simbolizează tractorul, în prezent, pentru Kim Jong-un

Data actualizării: Data publicării:
Foto: KCNA
Foto: KCNA

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, pare a-și relua activitatea publică, după două luni în care întreaga sa preocupare s-a concetrat pe un război al declarațiilor cu președintele SUA, Donald Trump, relatează agenția de știri Yonhap.

tractor
Foto: KCNA

Dictatorul nord-coreean a efectuat o vizită de inspecție la fabrica de tractoare Kumsong, potrivit agenției KCNA.

Fabrica, situată în Kiyang-dong, este cel mai mare producător industrial de echipamente agricole din Coreea de Nord. Dar pentru Kim Jong-un, în prezent, în contextul sancțiunilor internaționale impuse regimului de la Phenian, marca Kumsong semnifică altceva: un instrument politic.   

„Acesta nu este doar un transportator, ci un cal oțelos de autoîncredere care ne deschide o scurtătură spre o forță economică. Lucrătorii din fabrică au dat o lovitură puternică inamicilor care caută să ne sufoce”, ar fi declarat liderul de la Phenian, citat de KCNA.

În ultimele două săptămâni, Kim Jong-un a efectuat mai multe vizite de inspecție la diverse fabrici nord-coreene, într-o încercare aparentă de a arăta că economia țării sale nu a fost grav afectată de sancțiunile internaționale, subliniază Yonhap.

Între timp, ziarul nord-coreean Rodong Sinmun l-a atacat dur pe președintele american Donald Trump, care, săptămâna trecută, a declarat în fața Adunării Naționale de la Seul că liderul nord-coreean a instaurat o „dictatură crudă”.

Într-un editorial, ziarul nord-coreean Rodong Sinmun scrie că Donald Trump merită pedeapsa cu moartea, acuzându-l de lașitate pentru că a renunțat să meargă la frontiera intercoreeană ( Zona Demilitarizată /DMZ).

Trump a efectuat o vizită în Coreea de Sud în cadrul turneului său maraton în Asia, care a vizat în mare măsură stimularea puterilor regionale pentru a crește presiunea împotriva programelor nuclear și balistic ale regimului de la Phenian.

„Cea mai gravă crimă pentru care nu poate fi niciodată iertat este că a îndrăznit să submineze demnitatea liderului suprem (nord-coreean) într-un mod nociv”, scrie ziarul.

„El trebuie să știe că este doar un criminal hidos condamnat la moarte de poporul coreean”, conform aceluiași organ de presă de la Phenian.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri